Arthur Andersen

1999 | Baltimore, MD

Arthur Andersen wanted a facility that would mirror the competitive new economy, adapt to rapidly changing processes, and support emerging services. Extensive programming and design began after the selection of an unusual location; a century-old former power plant on Baltimore’s historic Inner Harbor.

Sandwiched between the ESPNZone and the Hard Rock Cafe, the building provided Andersen with an atmosphere different from that of a conventional office building.
A system of unassigned work spaces allocated through a computerized reservation system provides flexibility and support for a virtual work force. STUDIOS created workstation bays with a customized utility spine and freestanding furniture. The moveable furniture can be configured to support both team and individual work. Throughout the building, there are only 16 unassigned, enclosed spaces and no private offices.

Awards

  • 2000

    AIA Washington, DC, Merit Award