BlackRock (formerly Barclays Global Investors)

2008 | San Francisco, CA

  • BlackRock (formerly Barclays Global Investors) Main Lobby Photo: Benny Chan/Fotoworks
  • BlackRock (formerly Barclays Global Investors) Main Lobby Photo: Benny Chan/Fotoworks
  • BlackRock (formerly Barclays Global Investors) View of Conference Room with Blue Glass Detail Photo: Benny Chan/Fotoworks
  • BlackRock (formerly Barclays Global Investors) Conference Center Photo: Benny Chan/Fotoworks
  • BlackRock (formerly Barclays Global Investors) Trading Floor Photo: Benny Chan/Fotoworks
  • BlackRock (formerly Barclays Global Investors) Interconnecting Stair Photo: Benny Chan/Fotoworks
  • BlackRock (formerly Barclays Global Investors) Trading Floor Photo: Benny Chan/Fotoworks
  • BlackRock (formerly Barclays Global Investors) Conference Room Photo: Benny Chan/Fotoworks
  • BlackRock (formerly Barclays Global Investors) Cafe Photo: Benny Chan/Fotoworks
  • BlackRock (formerly Barclays Global Investors) Building Exterior Photo: Benny Chan/Fotoworks
  • BlackRock (formerly Barclays Global Investors) Roof Deck Photo: Benny Chan/Fotoworks

“Our headquarters embodies our vision of ourselves: innovative, but not trendy; successful, but not flashy; and as a leader in the financial services industry.”

– Tracy Helmsworth, Head of Global Facilities Operations

Investment management firm Barclays Global Investors, now BlackRock, asked STUDIOS to design their new headquarters office at Foundry Square’s Building 1, which was part of a simultaneously constructed, four-building office development designed by STUDIOS.

In order to foster communication and collaboration, our design team developed a consistent central zone of conference rooms and break areas. This main circulation system creates connections between the primary collaborative zones as well as vertical circulation zones. The large open floor plans allow for flexibility and adapt to Barclays’ changing needs. The design for the ten-story headquarters includes trading floor space, as well as a large roof deck on the eighth floor for use by Barclays’ staff and clients.

STUDIOS’ design is influenced by Barclays’ core principles of research and innovation to create a collaborative and dynamic environment that promotes communication and fosters creativity.

Awards

  • 2009

    AIA National Honor Award for Interior Architecture

  • 2009

    IIDA Northern California Chapter, Merit Award

  • 2009

    IES Merit Award


Articles

  • Featured Project

    21st Century Interiors

  • "Protecting the Brand"

    LD+A

  • "AIA 2009 Honor Awards"

    Architectural Record

  • Featured Project

    OFFICE: Architecture & Design