Central Park West Residence

2007 | New York, NY

  • Central Park West Residence Living room
  • Central Park West Residence Fireplace in living room
  • Central Park West Residence Dining area

The combination of three apartments on Central Park West provided the unique envelope for this 5,000 sq ft. residential renovation. With views to the park and the reservoir, the home serves as a comfortable family residence for a couple and their two young children, and also provides space for formal entertaining.

The entrance, library, living room and dining room were re-configured and opened up to maximize the views from the park. A paneled wall of Macassar wood conceals the entrance to the library and frames the new fireplace, which serves as the focal point in the room. A new custom made Macassar furniture unit is used as a serving and storage piece in the dining room. Its niches were specifically designed to exhibit the collection of glass sculptures owned by the couple. The bathrooms were redesigned to include custom walnut cabinets, adding depth and warmth to the space.

The more informal downstairs family area was reconfigured to accommodate two bedrooms, a nursery, a playroom and a guest suite. Custom made cabinetry was designed for every room to maximize space and window treatments were specifically designed to emphasize the breathtaking views.