Dow Jones

2009 | New York, NY

  • Dow Jones View of Multi-Level Office Space Photo: Albert Vecerka
  • Dow Jones Staircase & Media Wall Photo: Albert Vecerka
  • Dow Jones Hub Desk Photo: Albert Vecerka
  • Dow Jones View of Multi-Level Office Space Photo: Albert Vecerka
  • Dow Jones Hub Desk Photo: Albert Vecerka
  • Dow Jones Pulitzer Prize Display Photo: Albert Vecerka
  • Dow Jones "One to one" meeting room Photo: Albert Vecerka

Dow Jones and The Wall Street Journal consolidated its online, print, and wire services groups into five floors at one location in midtown Manhattan. Their goal was to create a centralized workplace with the most up-to-date technology and design features. STUDIOS was hired to meld the groups together, and to facilitate more efficient communication among the leaders through the planning and design of the space. A significant cultural change took place, as a new transparent and non-hierarchical environment was created.

One of STUDIOS’ key design solutions is ‘the hub’ where the editors of the three groups are located and can rapidly exchange information and ideas. Within the hub is a giant LCD display surrounded by smaller LCD screens lining the perimeter of the space.

All employees and visitors are directed to a main reception area on the 7th floor, which serves as a central gathering point and links to the café, socializing areas, the connecting staircase, and overlooks the media hub located one floor below. A display wall with transparent LED pixels, consisting of direct feeds from the company’s website, was installed along the main corridor in this area.

Sustainable design elements include a reflected ceiling plan used for energy savings and cost savings, green finishes, high efficiency lighting, and methods to maximize daylight within the space.

Awards

  • 2010

    AIA New York, Merit Award in Interior Architecture


Articles