Eiffage Campus Pierre Berger

2015 | Vélizy, France

  • Eiffage Campus Pierre Berger Meeting room © Stefano Candito
  • Eiffage Campus Pierre Berger Meeting room and closed office © Stefano Candito
  • Eiffage Campus Pierre Berger Meeting room and Open space © Stefano Candito
  • Eiffage Campus Pierre Berger Individual office revealing the exposed metal structure © Stefano Candito
  • Eiffage Campus Pierre Berger Open space © Stefano Candito
  • Eiffage Campus Pierre Berger Sustainable development meeting room © Stefano Candito
  • Eiffage Campus Pierre Berger Fitness room © Stefano Candito

Today, the new campus of Eiffage is home to all four of the group’s divisions (Construction, Infrastructures, Energy and Concessions and PPP) and marks a new milestone in the campaign to strengthen synergy between the businesses of one of Europe’s leading Construction and Civil Engineering firms. STUDIOS provided guidance and assistance to Eiffage in the related change management process and internal communication.

STUDIOS’ mission was to design interiors favourable to sharing and optimizing the creativity and efficiency of its employees while also improving their working conditions. To achieve this goal, STUDIOS designed upscale and minimalist work spaces (offices, meeting rooms and open spaces for collaborative project development), as well as a fitness center.

Organized around two tree-shaded patios, the work spaces are a skilful blend of open spaces, closed offices and thematic meeting rooms whose glass partition walls, decorated with decals illustrating the Group’s know-how and expertise, offer enhanced transparency and luminosity.