Intuit

2015 | San Francisco, CA

  • Intuit Break Area Photo: Bruce Damonte
  • Intuit Elevator Lobby Photo: Bruce Damonte
  • Intuit Break Area with Conference Photo: Bruce Damonte
  • Intuit Break Area with Conference Photo: Bruce Damonte
  • Intuit Work Area Photo: Bruce Damonte
  • Intuit Work Area Photo: Bruce Damonte
  • Intuit Phone Booth and Work Area Photo: Bruce Damonte
  • Intuit Phone Booths Photo: Bruce Damonte
  • Intuit Masks Photo: Bruce Damonte

STUDIOS master planned 200,000 sf for Intuit within 22 Fourth Street in San Francisco, which will be renovated and occupied in a phased manner as part of their long-term real estate strategy for the building. The project goals include accommodating growth as needed, optimizing efficiency and flexibility, reinforcing cultural and brand objectives, and providing a great workplace that will attract, retain and motivate top talent.

For their San Francisco satellite office, Intuit wanted to infuse their established brand with a fresh, start-up vibe befitting their urban location just south of Market Street, as well as to attract top talent.

The design team developed a vibrant color and materials concept inspired by a walk through San Francisco’s Mission District. Wall graphics and conference room privacy film were created from local photography of beloved neighborhood views, including Dolores Park and the Carnaval Parade.

Positioned immediately off of the elevator lobby, the break area – The Living Room – sets a welcoming and collaborative tone for the arrival experience. This space includes over 100 Mexican wrestling (Lucha Libre) masks and lighting elements in a graphic pattern on a suspended ceiling grid, as well as colorful banquette seating and triangular tile backsplash to provide additional depth and textures to the neighborhood concept.

Highly collaborative work areas are open and airy, with low furniture partitions. The scale of these office areas is broken into team-sized neighborhoods around “boxes” of conference and huddle opportunities throughout the space. Dry-erase paint is used strategically to encourage spontaneous interaction between employees.

In the open office environment, acoustical ceiling clouds are graphically composed with the lighting, and the exposed structure was painted a dark grey to enhance the loft-like feel of the space. Absorbent baffles wrapped in vibrant blue fabric supplement the acoustical treatment and highlight the primary circulation along the window line.

STUDIOS also renovated the building lobby with a green planting wall, water wall, digital projection, and provided two new outdoor terraces.