LinkedIn Net Zero Offices

2016 | Sunnyvale, CA

  • LinkedIn Net Zero Offices Central gathering area with new skylight Photo: Jasper Sanidad
  • LinkedIn Net Zero Offices New central skylight Photo: Jasper Sanidad
  • LinkedIn Net Zero Offices Break area Photo: Jasper Sanidad
  • LinkedIn Net Zero Offices Open work area and meeting room Photo: Jasper Sanidad
  • LinkedIn Net Zero Offices Open work area (natural light only in this image) Photo: Jasper Sanidad
  • LinkedIn Net Zero Offices Louvered skylight Photo: Jasper Sanidad
  • LinkedIn Net Zero Offices Reception Photo: Jasper Sanidad
  • LinkedIn Net Zero Offices Open work area with louvered skylights and ceiling fans Photo: Jasper Sanidad
  • LinkedIn Net Zero Offices Back entry and bike parking Photo: Jasper Sanidad
  • LinkedIn Net Zero Offices Environmental graphics and collaboration space Photo: Jasper Sanidad

STUDIOS worked with LinkedIn to completely renovate an existing one-story former warehouse into a flexible, highly energy efficient and sustainable workplace. The program includes open work areas, a central park-like gathering area naturally lit by a new skylight, various meeting rooms, and a library/lounge for quiet concentration. The design also incorporates large graphics depicting nature scenes and various outdoor adventures.

The project was designed to be Net Zero and is seeking certification by the International Living Future Institute (ILFI). Certification is anticipated in Q3 of 2017. Key project elements include:

  • 245 kw Photovoltaic (PV) system to offset the energy consumption
  • Seven hundred and seventy-eight (778) 315W Canadian Solar Panels
  • Designed to operate at less than 30 EUI
  • Seventeen Haiku Smart Fans – Reducing cooling demand
  • All electric VRF HVAC system with 100% outside air handling units with heat recovery
  • All electric domestic hot water system
  • Twenty louver-controlled skylights over the open office
  • One large interior skylight to bring the outside into the main gathering/break area
  • Lucid Energy Monitoring System
  • Seismically upgraded structure to support PV panels
  • Added 4” of rigid roof insulation
  • Sixteen parking spots dedicated to electric vehicle charging