Macquarie Holdings

2010 | New York, NY

  • Macquarie Holdings Trading floor work space with acrylic floor tiles, exposing IT infrastructure Photo: Bilyana Dimitrova
  • Macquarie Holdings Workstations Photo: Bilyana Dimitrova
  • Macquarie Holdings Workstations Photo: Bilyana Dimitrova
  • Macquarie Holdings Pantry Photo: Bilyana Dimitrova
  • Macquarie Holdings Pantry Photo: Bilyana Dimitrova
  • Macquarie Holdings Pantry and conference room Photo: Bilyana Dimitrova
  • Macquarie Holdings Conference and pantry Photo: Bilyana Dimitrova
  • Macquarie Holdings Conference room Photo: Bilyana Dimitrova

Macquarie Group Limited, an Australian investment, advisory, and financial services firm, hired STUDIOS for programming and design for a three-floor expansion of their midtown Manhattan headquarters. The goal of the project was to encourage collaboration and visibility among staff, and STUDIOS responded by creating a string of accessible, inviting, collaborative spaces, arranged vertically and connected by a continuous stair. A focal point on each floor, this “vertical street” drives traffic between floors and creates a buzz in the amenity spaces surrounding it, further encouraging people to collaborate and socialize.

Each floor has a different theme with a unique amenity. On the trading floor, major improvements were made to the generously sized washroom facilities, including upgrades to facility accessories. Cool-top desk technology was installed at every workstation, allowing maximum ceiling heights and efficient cooling. The overall space is highly densified, durable, flexible and dramatic, arranged so that leaders are centrally located and able to view up to three groups at a time, in contrast to the Client’s other floors where leadership is placed in corner workstations.

Across all floors, workspace is completely open with no private offices. Breakout rooms for collaboration and team meetings surround the perimeter. Glass and transparent materials allow employees and visitors to have visibility of the entire floor, including amenity spaces. Textured materials and patterns are used throughout the special spaces to strengthen the unique experience in each area.

Sustainability was integrated into the design process and the first phase of the project has been awarded LEED Gold certification. Phase two is also seeking LEED Gold certification.