Majestic Hotel

Design study (2007) | Paris, France

  • Majestic Hotel Exterior
  • Majestic Hotel Roofdeck
  • Majestic Hotel Private guest suite balcony

STUDIOS was selected to submit a design for a new Waldorf=Astoria in Paris, to be converted from the existing Majestic Hotel. The proposed design allows the Grand Floor to be restored to its original layout, with both main gallery spaces ending in the Grand Hall. Situated adjacent to the exquisite main historic staircase, the Grand Hall once again becomes the central gathering space in the hotel.

The original concept of a porte-cochère is also reintroduced as an exterior waiting area and valet space. The guest rooms and suites blend the comfort and richness of traditional materials with state-of-the-art amenities. STUDIOS’ design incorporates the Grand Ballroom, a rooftop Garden Terrace with unmatched views of the city, a restaurant / lounge, pool, all inclusive luxury spa, meeting rooms, ground floor retail space, and more than 167,000 sf of guest rooms.