Metropolitan

2017 | Paris, France

  • Metropolitan Facade on the rue Delorme and view of the café Kube (c) Sébastien Siraudeau
  • Metropolitan Main Lobby (c) Sébastien Siraudeau
  • Metropolitan Staircase leading from the lobby to the auditorium (c) Sébastien Siraudeau
  • Metropolitan Circulation in the pre-function space (c) Sébastien Siraudeau
  • Metropolitan The Auditorium (c) Sébastien Siraudeau
  • Metropolitan Footbridge leading to the café Kube (c) Sébastien Siraudeau
  • Metropolitan The café Kube (c) Sébastien Siraudeau
  • Metropolitan Green wall (c) Sébastien Siraudeau
  • Metropolitan Winter garden (c) Sébastien Siraudeau
  • Metropolitan Restaurant "Le Bistronome" (c) Sébastien Siraudeau
  • Metropolitan Offices (c) Sébastien Siraudeau

JP Morgan acquired the former headquarters of the GDF Suez Company, located in the 17th arrondissement of Paris along the Boulevard Berthier. Following a feasibility study carried out during the Due Diligence phase, STUDIOS was engaged to design and oversee the renovation of the 9-story building, in addition to three underground levels, with the aim of placing it on the Paris leasing market.

The goal was to deliver a contemporary building adapted to current uses, with enhancements including the upgrading of technical facilities, the transformation -both visual and functional- of interior spaces, repositioning of the main entrance, the reception lobby and public areas.

Particular care was given to ensure penetration of natural light to the areas below ground, and especially into the conference center. The floors were optimized to welcome one or more fully independent tenants. A new restaurant, a cafeteria and an informal collaborative working area were created, thereby transforming the ground floor into a dynamic and living place.