Neustar, San Diego

2015 | San Diego, CA

  • Neustar, San Diego Elevator lobby and Reception Photo: Bruce Damonte
  • Neustar, San Diego Reception Photo: Bruce Damonte
  • Neustar, San Diego Conference rooms Photo: Bruce Damonte
  • Neustar, San Diego Seating area Photo: Bruce Damonte
  • Neustar, San Diego Break Area Photo: Bruce Damonte
  • Neustar, San Diego Break Area Photo: Bruce Damonte
  • Neustar, San Diego Collaboration spaces, view to workstations Photo: Bruce Damonte
  • Neustar, San Diego Phone rooms, lounge space Photo: Bruce Damonte
  • Neustar, San Diego Open work space Photo: Bruce Damonte

After completing Neustar’s San Francisco office, STUDIOS was asked to design their new office in San Diego’s UTC neighborhood. The company wanted a bright, energetic space to reflect their sunny La Jolla location, as well as their fun and lively culture. Neustar was the first tenant in a new Pei Cobb Freed building with northeast views out to Palomar Mountain and surrounding hills, which served as an inspiration for the design concept.

In response to the hilly backdrop, the wood flooring is installed on a diagonal, lighting fixtures crisscross, and a custom reception desk takes the form of a craggy hill. The elevator lobby features textured cast gypsum wall panels that appear as a dynamic topographic map. Lighting is set into the soffit, which leads into the reception and conference area. Overlapping ribbons of aluminum mesh wrap a glass jewel box conference room, filtering the bright southern sunlight and echoing an aluminum scrim art piece in the San Francisco office.

Angled wood panel walls and recessed seating nooks provide a buffer between work areas and more active zones. The design employs color blocking to denote quiet concentrative spaces in calming blue with lively collaborative areas in vivid yellow. In the two libraries, steel structures house 2-4 person booths; the cross-bracing ties back to the angle concept. Fluted glass provides privacy between the libraries and adjacent work areas without limiting daylight into the space.

Similar to the San Francisco project, layered acoustic “clouds” in open work areas offer a dynamic take on the traditional floating ceiling, and custom stained oak and blackened steel sit/stand workstations allow employees to adjust their work environment.