Nexans

2006 | Bezons, France

  • Nexans Exterior Photo: Luc Boegly
  • Nexans Facade at dusk Photo: Luc Boegly
  • Nexans Entry Photo: Luc Boegly
  • Nexans Warehouse Photo: Luc Boegly

STUDIOS designed a workshop-warehouse for Nexans, one of Alcatel’s subsidiaries, on an industrial site in Bezons, 10km northwest of Paris. The building is divided up over two floors. All the storage and activity is located on the ground floor, directly accessible via a large door, while all the staff amenities are situated on the first floor mezzanine.

The simple volume of this building is highlighted by the treatment of the facades using polycarbonate panels which allow the spaces within to be flooded with daylight. At night, illuminated from the inside, the building distinguishes itself sharply from its industrial environment.