International Financial Institution

2013 | Paris, France

  • International Financial Institution Main lobby and its mysterious jewel box Photo: Luc Boegly
  • International Financial Institution Main lobby and its mysterious jewel box Photo: Luc Boegly
  • International Financial Institution Main lobby and access ramp Photo: Luc Boegly
  • International Financial Institution Staircase Photo: Luc Boegly
  • International Financial Institution Main lobby detail Photo: Luc Boegly
  • International Financial Institution Elevator lobby Photo: Luc Boegly

STUDIOS redesigned the public areas of the Paris office of this international financial institution, including the ground floor reception area and elevator lobbies on each floor. The aim of the project was to modernize these key areas to create an overall consistency, as well as reconfigure the ground floor to improve circulation.

A closed office was created and treated like a jewel box to maintain the volume of the overall lobby area. Its glazed walls have a green mirror effect to avoid passers by from seeing inside while giving its occupants a clear panoramic view of the double-height space overlooking the internal garden