Orrick, Herrington & Sutcliffe LA

2008 | Los Angeles, CA

  • Orrick, Herrington & Sutcliffe LA Lobby Photo: Benny Chan / Fotoworks
  • Orrick, Herrington & Sutcliffe LA Reception Photo: Benny Chan / Fotoworks
  • Orrick, Herrington & Sutcliffe LA Elevator Lobby Photo: Benny Chan / Fotoworks
  • Orrick, Herrington & Sutcliffe LA Conference Room Photo: Benny Chan / Fotoworks
  • Orrick, Herrington & Sutcliffe LA Stairway Photo: Benny Chan / Fotoworks
  • Orrick, Herrington & Sutcliffe LA Break Area Photo: Benny Chan / Fotoworks

STUDIOS originally designed Orrick’s Los Angeles offices in the late 1990s; in 2007, the law firm asked us back to redesign the 66,000 sf space to accommodate programmatic changes and current space needs requirements.

The project was completed in three phases, with construction taking place on one floor per phase. One of the main program design requirements was to co-locate all of the main conference rooms near the reception, which is now the main gathering space for events. Existing perimeter offices remained, secretarial stations (given updated ratios) were revamped and new multi-use areas provided for the secretaries. All conference rooms were relocated, and updated for technology and communication. All back-of-the- house functions were reviewed and realigned to service the latest in law firm standards, including revision of the library and all service areas. A paralegal center was added adjacent to existing filing areas and a new café was located on the middle floor to help co-mingle all the attorneys and staff. A new stair was added adjacent to the new café location to help increase communication and ease of flow. The existing main stair was reclad.