Orrick Herrington & Sutcliffe, Menlo Park, CA

2007, 2016 | Menlo Park, CA

  • Orrick Herrington & Sutcliffe, Menlo Park, CA Lounge and Meeting Room Photo: Jasper Sanidad
  • Orrick Herrington & Sutcliffe, Menlo Park, CA Open work area Photo: Jasper Sanidad
  • Orrick Herrington & Sutcliffe, Menlo Park, CA Meeting spaces Photo: Jasper Sanidad
  • Orrick Herrington & Sutcliffe, Menlo Park, CA Open work area Photo: Jasper Sanidad
  • Orrick Herrington & Sutcliffe, Menlo Park, CA Lounge and Meeting Room Photo: Jasper Sanidad

We initially worked with Orrick in Menlo Park in 2007 to expand their offices into two additional buildings on their current site, increasing attorney capacity by 30%.

In 2014, we helped Orrick to beta-test new ways of working within their Menlo Park office. While tech and creative industries have driven a great deal of change in the workplace, many law firms prefer a more traditional approach to office design. Orrick wanted to explore modern workplace concepts while ensuring that employee needs for a quiet environment and privacy were met. In response, STUDIOS developed a beta space where rotating groups of employees could “test-drive” a variety of work styles and options. The findings of this exercise informed the partial redesign of two buildings.

Orrick wished to create a lively workplace that encourages collaboration and offers a variety of work spaces to employees. We removed almost all existing interior walls and replaced high-partition workstations with sit-stand desks to create an open and airy workspace that increases natural light and extends sight lines across the floor. The design incorporates furniture-based systems to provide for a high level of flexibility. Open work areas are intermingled with soft seating collaborative zones that are easily reconfigurable to accommodate increased density. Casual gathering areas, formal conference rooms, and phone booths offer employees a variety of meeting spaces and levels of privacy. Hanging FilzFelt panels add a playful graphic element while providing a visual break between pantries and work areas.