PCT

2014 | El Segundo, CA

  • PCT The Hub Photo: Art Gray
  • PCT View from North Sepulveda Blvd. Photo: Art Gray
  • PCT Pedestrian Bridge Photo: Art Gray
  • PCT Building 222 Lobby Photo: Art Gray
  • PCT Building 222 Lobby Photo: Art Gray
  • PCT The Hub Photo: Art Gray
  • PCT The Hub Photo: Art Gray
  • PCT Outdoor Lounge Photo: Art Gray
  • PCT Entry to Fitness Center Photo: Art Gray
  • PCT The Library Photo: Art Gray
  • PCT The Library Photo: Art Gray
  • PCT Outdoor Dining Photo: Art Gray
  • PCT Custom Bench Seating Photo: Art Gray

STUDIOS transformed a nondescript, 1980s-era high rise office park into a modern, welcoming campus to attract creative and technology tenants. We achieved this through a series of strategic moves: enhancing public spaces in each of the three buildings’ lobbies, developing bold new signage and wayfinding elements, replacing nearly all landscaping, and painting the buildings’ steel panels. This work coincided with a significant rebranding effort that transformed Pacific Corporate Towers into PCT.

The campus is located on a prominent site along Sepulveda Boulevard; the three 20-story towers are visible to planes landing at LAX, and no other building in the area is above twelve stories. The team created a focal point with a whimsical checkered pattern on one of the buildings, and employed a subtler pattern within the same color scheme for the other two.

A key goal for the interior improvements was to connect the three towers by creating a cohesive look and feel throughout their respective lobbies. The design thoughtfully incorporates PCT’s new brand and colors with existing finishes; the result is sophisticated and friendly, with clean lines and pops of color.

The Lobby in Building 222 received a custom reception desk, wood grille ceiling, all new lighting, and tile flooring throughout. Double-height, dimmable LED backlit panels wrap the entire elevator core; at night, the lobby glows like a lantern.

Both The Hub in Building 200 and The Library in Building 100 feature sliding glass partitions to allow for public or private uses, sophisticated AV systems, and floating ceiling panels for visual interest and acoustic improvement. The Hub is the first stop on the campus tour for potential tenants. A wood feature wall (panel system) adds texture and warmth to the space while a large-scale wall graphic depicts a map of the Los Angeles coastline and demonstrates the density of tech companies in the area. PCT is marked by red dot. The Library functions as an extension of the lobby. One part lounge and one part living room, it features a 12-foot fireplace and a variety of seating options.

Nearly all of the existing landscaping was replaced to create a more inviting, pedestrian-friendly space where people would want to hang out. We removed a series of sculptural elements that created barriers to both visual and pedestrian access, and added new wood banquettes, planters, and seating areas, as well as an outdoor lounge with blue glass meeting Huts that double as wind screens. We also added a new deck to the existing r.e.d. Bar & Grill, creating an outdoor seating area with canopies and a fire pit.

Awards

  • 2015

    IIDA Northern California Honor Award

  • 2015

    Los Angeles Business Council, Community Impact Award

  • 2014

    ASLA SCC Merit Award