Perkins Coie, Palo Alto

2010-12 (phased) | Palo Alto, CA

  • Perkins Coie, Palo Alto Reception Photo: Sharon Risedorph
  • Perkins Coie, Palo Alto Lobby Photo: Sharon Risedorph
  • Perkins Coie, Palo Alto Lounge Photo: Sharon Risedorph
  • Perkins Coie, Palo Alto Workstations Photo: Sharon Risedorph
  • Perkins Coie, Palo Alto Break Area Photo: Sharon Risedorph
  • Perkins Coie, Palo Alto Break Area Photo: Sharon Risedorph

When Perkins Coie chose to move their Menlo Park office into Palo Alto, they asked STUDIOS to design their new space. The law firm signed a lease to occupy a 2-story building on Stanford land with the intent of creating a new identity and work environment for the office. We have since helped them expand into additional space in a neighboring building.

STUDIOS maximized the amount of natural light by creating a double-height space for the lobby. The glowing backdrop of the minimalist wenge and stainless steel reception desk consists of an LED illuminated glass feature wall that hovers above the first floor and extends up to the second floor coffee area.

Perkins Coie defies the traditional law firm design by emphasizing transparency. All perimeter offices have large clear glass storefronts allowing the open office areas access to the daylight and views of surrounding landscape.

The open office color palette includes subtle lime greens and grays which complement the bright orange glass tiles and dark cork floors in the break rooms. The versatile conference center extends out from the main lobby with operable glass partitions, which can be stacked to open up the board room and multi-purpose rooms into one large open space. Aluminum framed glass sliding doors are incorporated for the conference rooms to further increase visibility and flexibility. Sycamore tables, doors, and credenzas are the primary materials and an expansive sycamore ceiling floats above the double height lobby.

In Spring of 2011, Perkins Coie asked STUDIOS to design their expansion space in an adjacent building.