Perkins Coie, San Francisco

2015 | San Francisco, CA

  • Perkins Coie, San Francisco Double-height reception at dusk Photo: Jasper Sanidad
  • Perkins Coie, San Francisco Reception Photo: Jasper Sanidad
  • Perkins Coie, San Francisco Double-height reception and conference area Photo: Jasper Sanidad
  • Perkins Coie, San Francisco Adjustable conference rooms Photo: Jasper Sanidad
  • Perkins Coie, San Francisco Shared office with phone room Photo: Jasper Sanidad
  • Perkins Coie, San Francisco Work stations and glass-fronted private offices Photo: Jasper Sanidad
  • Perkins Coie, San Francisco Kitchen/ Dining Area with roof deck Photo: Jasper Sanidad
  • Perkins Coie, San Francisco Elevator lobby Photo: Jasper Sanidad
  • Perkins Coie, San Francisco Break area Photo: Jasper Sanidad
  • Perkins Coie, San Francisco Conference Room Photo: Jasper Sanidad
  • Perkins Coie, San Francisco Private Office Photo: Jasper Sanidad
  • Perkins Coie, San Francisco Double-height reception and conference area Photo: Jasper Sanidad

After we completed their offices in Palo Alto and Seattle, Perkins Coie asked STUDIOS to design their new San Francisco location in the top three floors of 505 Howard Street, part of the STUDIOS-designed Foundry Square complex.

The design pays homage to the neighborhood’s industrial origins, balancing the building’s exposed concrete structural system, plumbing, sprinkler lines, and ducting with the polished interior of a modern law firm. This juxtaposition is most evident on the tenth floor, which serves as the public entry to reception and the conference center. Here, double height spaces soar above the floating “clouds” that house the lighting and AV technology. Moveable partitions open out to the reception area to form a large assembly space.

Warm woods and pops of color play off of the concrete, creating a cool yet sophisticated vibe. A wood wall accented with blue tiles sets off the custom concrete reception desk. The signature boardroom table is made from reclaimed local elm trees, as are the wood walls in the elevator lobby and reception.

Perkins Coie defies the traditional law firm design by emphasizing transparency. All perimeter offices feature large clear glass storefronts, providing open office areas with access to daylight and neighborhood views.

A setback ninth and tenth floor penthouse provides a landscaped roof terrace with dramatic city views. The main break area leads onto the terrace, creating desirable indoor/outdoor space for formal events, casual gatherings, or individual relaxation.