Perkins Coie, Seattle

2011-2012 (phased) | Seattle, WA

  • Perkins Coie, Seattle Reception Photo: Benjamin Benschneider
  • Perkins Coie, Seattle Waiting Area Photo: Benjamin Benschneider
  • Perkins Coie, Seattle Vitrine and Board Room Photo: Benjamin Benschneider
  • Perkins Coie, Seattle Workstations Photo: Benjamin Benschneider
  • Perkins Coie, Seattle Break Area Photo: Benjamin Benschneider
  • Perkins Coie, Seattle Curved Hallway Photo: Benjamin Benschneider
  • Perkins Coie, Seattle Private Office Photo: Benjamin Benschneider
  • Perkins Coie, Seattle Servery Photo: Benjamin Benschneider
  • Perkins Coie, Seattle Dining Photo: Benjamin Benschneider

“The finished space has been widely praised for its beauty by visitors and clients, and our own personnel. The conference center is visually impressive and takes advantage of fantastic Puget Sound views, and is also very functional for hosting a variety of meetings. The final outcome is we have space that is attractive, space that works for us from a functional standpoint, and space that everyone admires and likes.”

– John M. Edwards, Project Manager, Perkins Coie

STUDIOS worked closely with the international law firm to conduct a comprehensive real estate evaluation to house their headquarters and Seattle practice group offices; ultimately Perkins Coie decided to remain in their current location. We then completely renovated the existing space over multiple phases in order to give Perkins a fresh, airy yet sophisticated new space.

The offices feature a new conference center, updated attorney practice floors, a new cafe and other amenity spaces, and administrative support areas. This project also helps reposition the firm for the future by restacking and consolidating the internal spaces, creating a more open and flexible environment and improving workflow.

A key driver for the project was to bring daylight deep into the floorplate, as well as to take advantage of the spectacular views of the Space Needle, downtown Seattle and the Puget Sound. We also emphasized social spaces to encourage serendipitous interaction; we strategically placed coffee bars and break areas off of the open communicating stair that connects floors 39 – 47, and provided full-service dining. A new stair connects the main reception and conference center with the full service dining area.

We selected materials and finishes that resonate with the regional culture and aesthetic of the Pacific Northwest, incorporating woods with distinct natural grains such as walnut and eucalyptus, and a backlit onyx reception desk. Pops of bright colors throughout the space provide a counterbalance for the often-gray Seattle skies.

Articles

  • STUDIOS Architecture Lands Contracts in Dallas, Seattle

    San Francisco Business Times, Real Estate, Big Deals