Sanofi Headquarters

2012 | Paris, France

  • Sanofi Headquarters Community Center Photo: Luc Boegly
  • Sanofi Headquarters Open plan workplace Photo: Luc Boegly
  • Sanofi Headquarters Workstations Photo: Luc Boegly
  • Sanofi Headquarters Meeting room Photo: Luc Boegly
  • Sanofi Headquarters Teleconference boxe Photo: Luc Boegly
  • Sanofi Headquarters Touchdown Photo: Luc Boegly
  • Sanofi Headquarters Collaboration space Photo: Luc Boegly
  • Sanofi Headquarters Elevator lobby Photo: Luc Boegly
  • Sanofi Headquarters Elevator lobby Photo: Luc Boegly

The Sanofi Group has commissioned STUDIOS to design the offices of its new global headquarters in Paris. The future site is to convey the Group’s new identity: a world diversified leader in health care, geared toward innovation and technology, promoting information and transparency.

The design of this new site was guided by the will of an organization with more than 95% open workstations. Change management has been crucial to make this place both a vertical and transversal communication vector.
Creating workspaces of high quality ensures consistency across the site and allows maximum flexibility in the arrangements. Particular attention has been paid to sound insulation in response to the need for privacy and comfort of 750 employees.

The work environment includes a multiplicity of spaces as teleconference boxes, face-to-face, informal meetings areas, etc. The atrium and community centers, acting as key gathering areas, provide spaces for social interaction and informal collaboration. STUDIOS has managed the dual mission of providing sustainable solutions while optimizing costs.

Awards

  • 2012

    Interior Design, Best of Year Award, Office Restoration


Articles