Swiss Re

1999 | San Francisco, CA

  • Swiss Re Lobby Photo: Michael O'Callahan
  • Swiss Re Seating Area Photo: Michael O'Callahan
  • Swiss Re Corridor Photo: Michael O'Callahan

The renovation of Swiss Re America’s branch office began with a development of firm- wide design standards. Swiss Re chose to eliminate private offices and adopt an open office environment complemented by privacy and conference rooms.

Public amenities such as the reception, lunchroom, two larger conference rooms, and library, were consolidated along a single corridor. To provide privacy, STUDIOS screened the corridor with a series of over-scaled fixed wood shutters and dynamic wood-clad volumes. The remaining support functions including filing, copy areas, and small privacy rooms were saddle-bagged to the core. To provide natural light, the workstation clusters were placed around the window perimeter wall.