Upp! By Place de Seine

Bldg B 2016 - Bldg A in progress | Levallois-Perret, France

  • Upp! By Place de Seine Lobby © Stefano Candito
  • Upp! By Place de Seine Garden © Stefano Candito
  • Upp! By Place de Seine Lobby © Stefano Candito
  • Upp! By Place de Seine Lounge and informal meeting space © Stefano Candito
  • Upp! By Place de Seine Informal meeting space © Stefano Candito
  • Upp! By Place de Seine Coffee point © Stefano Candito
  • Upp! By Place de Seine Outside staircase © Stefano Candito
  • Upp! By Place de Seine View of the patio and the restaurant from the lounge © Stefano Candito
  • Upp! By Place de Seine Restaurant © Stefano Candito
  • Upp! By Place de Seine Natural lighting below the skylight © Stefano Candito

Commerz Real entrusted STUDIOS with the mission to reveal the potential of the main building of an office complex located along the Seine in Levallois-Perret. The repositioning of Bldg B has allowed for a better visibility, a strong identity and functional improvements designed to attract new occupants.

Upon arriving in front of the building, a portal draws visitors toward the central square, which is currently cold, all in stone and not very welcoming. The goal is to infuse new life into this important place: the garden and patios, leading directly to the cafeteria and the restaurant, are redesigned as a friendly and pleasant area for informal meetings.

A new connecting lobby links the interior and exterior spaces,  largely thanks to signage that has been completely reworked and to a new interior stairway linking offices with shared areas on the underground levels. The lobby also offers an area for informal meetings. A second access to the lobby is located at the back of the building for visitors.

Interior spaces benefit from redesigned lighting and warm finishing touches thanks to the high quality of materials employed: natural stone, wood and panels made of Corten steel. The landings of the elevators have also been redesigned, echoing the finishing touches in the lobby and common areas.

The building has also been upgraded to comply with current standards and has been equipped with a parking area for two-wheeled vehicles.

STUDIOS is currently renovating the 7th floor of the building A.