Vivacity

2017 | Paris, France

  • Vivacity Building after renovation (c) Fernando Javier Urquijo
  • Vivacity New entrance (c) Fernando Javier Urquijo
  • Vivacity New façade, details (c) Fernando Javier Urquijo
  • Vivacity New façade, details (c) Fernando Javier Urquijo
  • Vivacity New façade, details (c) Fernando Javier Urquijo
  • Vivacity Lobby (c) Fernando Javier Urquijo
  • Vivacity Staircase (c) Fernando Javier Urquijo
  • Vivacity Reception desk (c) Fernando Javier Urquijo
  • Vivacity Restaurant (c) Fernando Javier Urquijo
  • Vivacity Restaurant and its Skylight (c) Fernando Javier Urquijo
  • Vivacity Terrace on the 7th floor (c) Fernando Javier Urquijo
  • Vivacity Auditorium (c) Fernando Javier Urquijo

STUDIOS has been commissioned to carry out the renovation of a large office building located on the corner of the rue de Villiot and the rue de Bercy in Paris, between the French Ministry of Finance and the Gare de Lyon.

The project is a 24 400 m² building with unusually deep floorplates which includes office spaces as well as meeting rooms and a 1 200 m² restaurant. The six underground levels include 329 parking spaces.

The project privileges transparency and bringing natural light directly into the different work areas. The whole building articulates itself around a new internal patio which rises up through the building thus linking the inside to the exterior.

Particular attention has been given to the comfort of the users.