Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, Palo Alto

2014 | Palo Alto, CA

  • Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, Palo Alto Lobby: Before and After Photo: Michael O'Callahan
  • Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, Palo Alto Dining: Before and After Photo: Michael O'Callahan
  • Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, Palo Alto Dining Photo: Michael O'Callahan
  • Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, Palo Alto Conference Room Photo: Michael O'Callahan
  • Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, Palo Alto Corridor in work area Photo: Michael O'Callahan
  • Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, Palo Alto Corridor Photo: Michael O'Callahan

STUDIOS first worked with Wilson Sonsini in the early 1990s to design their Palo Alto headquarters. Nearly 20 years later, they asked us to help update their space to create a modern, efficient and welcoming workplace.

Key goals included bringing more natural light into the space, refreshing the lobby, conference area, and café, and improving the attorney wing core areas by adding full-height glazing to select office fronts. We also increased the attorney office count from 288 to 317 by removing unused secretarial stations; this reflects a change in the secretary to attorney ratio from 2:1 to 4:1, and allowed the firm to reduce their overall real estate footprint in other locations.