FR

CLIENTJazz Pharmaceuticals, Inc.

SERVICESInteriors

LOCATIONPalo Alto, CA

SIZE200,000 sq ft

STATUSCompleted 2017-2019

Previously cloistered in private offices spread out across multiple buildings, Jazz Pharmaceuticals realized it had to make big changes to meet the company’s goal of bringing everyone together as “One Jazz”.  We worked with Jazz to create an open and collaborative environment where they can better serve their clients, many of whom are struggling with life-threatening diseases.

Pre-function and event space (Building 2)
Pre-function and event space (Building 2)
Multi-purpose room (Building 2)
Multi-purpose room (Building 2)
Main break area (Building 1)
Main break area (Building 1)

STUDIOS designed Jazz’s Palo Alto offices in two neighboring buildings within Stanford Research Park. We created double-height lobbies that feature grand connecting stairs, and reception areas that feed into cool and comfortable lounges used as both casual break areas and event space for the conference center and multi-purpose room.

Reception (Building 1)
Reception (Building 1)
Lobby (Building 1)
Lobby (Building 1)
Pre-function for conference center (Building 1)
Pre-function for conference center (Building 1)
Courtyard (Building 1)
Courtyard (Building 1)
Lounge (Building 2)
Lounge (Building 2)
Double-height lobby with feature wall (Building 2)
Double-height lobby with feature wall (Building 2)

Meeting rooms and break out spaces are strategically placed within the open work areas, forming a series of communities or “rooms” across the floor. By working directly with staff to address workstation privacy and storage needs—including furniture mockups that employees could test out—and increasing the number of phone and huddle rooms, we were able to reduce the number of private offices by more than 60%.

Open work area with meeting rooms (Building 1)
Open work area with meeting rooms (Building 1)
Phone rooms (Building 2)
Phone rooms (Building 2)
Pantry (Building 2)
Pantry (Building 2)

“Our new office is open to promote more collaboration and at the same time provides a variety of spaces for performing focused work or private conversations. Within the first week, several of our employees reported increased productivity and a decrease in emails, a direct result of leaving their offices behind.”

Ron Malouf, Senior Director of Facilities

PHOTOGRAPHYJasper Sanidad