Nike NYC Headquarters

2017 | New York, NY

  • Nike NYC Headquarters The security desk in the lobby is construction-grade plywood © Garrett Rowland
  • Nike NYC Headquarters Around the lobby’s staircase in blackened steel and concrete, screens display digital artwork © Garrett Rowland
  • Nike NYC Headquarters Floors are sanded, polished, and sealed concrete © Garrett Rowland
  • Nike NYC Headquarters The white-oak reception desk doubles as the IT help desk © Garrett Rowland
  • Nike NYC Headquarters Galvanized steel fencing prevents basketballs escaping the court © Garrett Rowland
  • Nike NYC Headquarters Both the court and bleachers are maple © Garrett Rowland
  • Nike NYC Headquarters The café’s ceramic-tile mosaic depicts Michael Jordan’s dunk shot © Garrett Rowland
  • Nike NYC Headquarters In the library, chairs by Lievore Altherr Molina line a table with a writable top © Garrett Rowland
  • Nike NYC Headquarters A food truck, tagged by Dark Igloo, parks near a corridor featuring a Spike Lee image © Garrett Rowland
  • Nike NYC Headquarters In a corridor between the bleachers and an office area, a vintage Volkswagen minibus hosts meetings © Garrett Rowland
  • Nike NYC Headquarters Showroom numbers integrate LEDs © Garrett Rowland
  • Nike NYC Headquarters A photograph of long-time Nike employee Sam Siegel joins Uhuru Design’s custom table in a conference room © Garrett Rowland
  • Nike NYC Headquarters For each of the seven conference rooms, a different pattern of acoustical tile was custom-molded from recycled Nike materials © Garrett Rowland

STUDIOS partnered with Nike’s Workplace Design + Connectivity (WD+C) team to design their next generation headquarters and a new digital showroom experience. To emphasize the Nike experience within the new space, we closely coordinated with Nike’s internal design team to embody “Sport, Participation, and Innovation” throughout the one‑of‑a‑kind, dynamic space. We hosted weekly design coordination meetings with Nike and the consultant team throughout the iterative design process.

Nike made the early decision to create a workspace that would accommodate the many work habits and work styles of their employees, and as a result opted to not assign any desks to their staff and not include any offices in the design. We created the Agility Wall—a multi‑function ribbon that houses things like refresh stations, meeting booths, and lockers for individual storage—around the core. We then floated enclosed meeting spaces between the core and perimeter wall. The creation of neighborhoods between the ribbon and meeting spaces houses lounge areas, collaboration zones and touch‑down desks, and ultimately keeps employees in motion while engaging visitors in unique spaces like the full‑size basketball court.

Using the new offices as an opportunity to re‑think how they showcase their products to visitors and buyers, we created a new showroom that incorporates life‑size hardware—a digital version of storefront windows—that shows virtual mannequins with instantly‑rendered product images. We then supplemented the space with tangible items that are produced using 3D printers.