Orrick

2018 | Sacramento, CA

  • Orrick Double-height reception. Photo: Kyle Jeffers
  • Orrick Lounge and conference center. Photo: Kyle Jeffers
  • Orrick Conference center. Photo: Kyle Jeffers
  • Orrick Main break area. Photo: Kyle Jeffers
  • Orrick Break area. Photo: Kyle Jeffers
  • Orrick Pantry and meeting room. Photo: Kyle Jeffers
  • Orrick Private office. Photo: Kyle Jeffers

STUDIOS worked with global law firm Orrick to completely redesign their existing Sacramento office. The design opens up the formerly dark and cramped reception area to create a light-filled, double-height reception space with mezzanine and brings previously dispersed conference functions into one central area adjacent to the lobby for internal meetings or outside functions. We created a more inviting environment for dining and casual meetings by moving the main break room to the perimeter and providing lounge seating along with tables and chairs to encourage varied uses and experiences. We relocated most support staff into open plan work areas and replaced solid office fronts with clear glass to provide more natural light throughout the space and convey a greater sense of openness and teamwork.