EN

CLIENTSan Jose Public Library

SERVICESNew Construction, Interiors

LOCATIONSan Jose, CA

SIZE21,527 sq ft

STATUSCompleted 2006

STUDIOS was selected by the City of San Jose to design Evergreen Library, part of a public bond-funded group of city branch libraries. The architecture of the new one-story library—sited adjacent to a public park amid a largely residential area—conveys a distinguished civic presence without disrupting the scale of neighboring structures.

Street view
Street view
Stacks (Photo by STUDIOS Architecture)
Stacks (Photo by STUDIOS Architecture)
The Living Room reading lounge
The Living Room reading lounge
Self-checkout (Photo by STUDIOS Architecture)
Self-checkout (Photo by STUDIOS Architecture)
Stacks
Stacks
Reading nook with view out to sculpture garden
Reading nook with view out to sculpture garden
View into Living Room from sculpture garden
View into Living Room from sculpture garden

Press

  • Booking it — The Registry 2009

PHOTOGRAPHYTim Griffith