FR

CLIENTStanford Real Estate

SERVICESMaster Planning, New Construction

LOCATIONPalo Alto, CA

SIZE81,000 sq ft + 44,000 below-grade parking

STATUSUnder Construction

Tucked into its hilly site in the southwestern portion of the Stanford Research Park, the new building backs up to scenic Coyote Hill, offering both sweeping views and a sense of privacy for tenants.

North elevation
North elevation

We developed architectural and shading strategies to maximize day-lighting while reducing energy loads, and added a large photovoltaic array on the roof. High-performance low-E glazing is provided throughout the building, framed in thermally broken glazing system. Floor-to-ceiling glass along most of the north façade and large saw-toothed skylight in the center of the building bring in bright natural light deep inside.

Northern approach
Northern approach
West entry
West entry
West entry construction progress as of July 2020
West entry construction progress as of July 2020
East entry
East entry