FR

CLIENTCommerz Real

SERVICESBuilding Renovation, Interiors

LOCATIONLevallois Perret

SIZE25 000 m² / 26,9100 sq ft

STATUSCompleted 2016 / 2020

The goal of this project was to reposition an office complex from the 2000s by revamping outdoor spaces and common areas and giving it better visibility and a stronger identity.

Reception and quay-side entrance
Reception and quay-side entrance
New lobby
New lobby
Lounge
Lounge
Breakout area
Breakout area
Stairs between the lobby and the restaurant
Stairs between the lobby and the restaurant

Thanks to a new opening on the quay side, the main lobby and reception area run through the site, creating a transition between interior and exterior. Fully renovated with noble materials and elegant details, the new lobby offers a warm, timeless atmosphere.

Common areas in the basement are accessible via a new staircase that connects the underground level with the lobby.

Break room facing the patio
Break room facing the patio

An understated, light-filled site with revamped spaces and a strong identity.

Fully renovated, the site’s dining facility faces the interior patios and is filled with natural light thanks to a new glass roof.

Patios were redesigned to allow nature and natural light enter within and penetrate into the common areas below.

Glass-roofed dining facility
Glass-roofed dining facility
Cafeteria
Cafeteria
Stairs between the courtyard and the patio
Stairs between the courtyard and the patio
Courtyard
Courtyard
Steel archway
Steel archway

The courtyard which was once underutilized is now an inviting place to enjoy throughout the day with planted areas and seating. In the street, an original archway in corten steel marks the building’s entrance.

Lighting and signage were modernized in offices and on elevator landings, which were also updated with noble materials.

Signage
Signage
Glass-roofed dining facility
Glass-roofed dining facility

PHOTOGRAPHYStefano Candito