FR

COMPETITIONWinner

CLIENTVille de Val-de-Reuil

SERVICESNew Construction, Interiors

LOCATIONVal de Reuil

SIZE4 300 m² / 46,284 sq ft

STATUSUnder Construction

One of the municipality’s major initiatives in the urban renewal of Val de Reuil, the Léo Lagrange athletic complex houses facilities for athletes and provides a green space for local residents to enjoy.

Longitudinal elevation
Longitudinal elevation

A sustainable public facility and a sign of urban renewal

The site’s design is neither massive nor obtrusive and it succeeds at blending into its residential surroundings and respecting the scale of the houses around it.

Ground plan
Ground plan

Priority was given to the distribution of spaces according to function: the sports facilities were designed to work as a single entity rather than as a combination of heterogenous spaces. 

The main facilities are organized compactly around two patios and a lobby that provides access to the different installations.

Longitudinal cross-section
Longitudinal cross-section
Longitudinal cross-section
Longitudinal cross-section
Longitudinal cross-section
Longitudinal cross-section
Longitudinal cross-section
Longitudinal cross-section
Entrance (rendering)
Entrance (rendering)
The building and its surroundings (rendering)
The building and its surroundings (rendering)
Forecourt (rendering)
Forecourt (rendering)

Part of the site’s environmentally sustainable approach, the building’s glue-laminated framework creates a warm, comfortable atmosphere for the different spaces.

Designed as a visually, acoustically and thermally homogenous ensemble, the athletic facilities are filled with natural light and offer ideal conditions for playing sports.

Sports center (rendering)
Sports center (rendering)
Dojo (rendering)
Dojo (rendering)
Hall (rendering)
Hall (rendering)
Hall (rendering)
Hall (rendering)
Handsketch of the site’s layout
Handsketch of the site’s layout
Handsketch of the site’s scale
Handsketch of the site’s scale
Landscape handsketch
Landscape handsketch