EN

CLIENTLinkedin

SERVICESBuilding Renovation, Interiors

LOCATIONSunnyvale, CA

SIZE40,000 sq ft

STATUSCompleted 2016

We completely renovated a former one-story warehouse to create this flexible, high-performance workplace designed for Net Zero, including a new skylight that feeds natural light into a central park-like gathering area. The project serves as an inspiration for the future of the many similar concrete buildings spread throughout the Silicon Valley.

Meeting room and open work area with louver-controlled skylight
Meeting room and open work area with louver-controlled skylight

The project was designed to LEED Platinum standards but not certified—instead those funds were used to buy additional solar panels—and is seeking Net Zero certification by the International Living Future Institute (ILFI). Key project elements include:

  • 245 kw Photovoltaic (PV) system to offset the energy consumption
  • Seven hundred and seventy-eight (778) 315W Canadian Solar Panels
  • Designed to operate at less than 30 EUI
  • Seventeen Haiku Smart Fans to reduce cooling demand
  • All electric VRF HVAC system with 100% outside air handling units with heat recovery
  • All electric domestic hot water system
  • Twenty louver-controlled skylights over the open work area
  • One large interior skylight to bring the outside into the main gathering/break area
  • Lucid Energy Monitoring System
  • Seismically upgraded structure to support PV panels
  • Added 4” of rigid roof insulation
  • Sixteen parking spots dedicated to electric vehicle charging
Reception
Reception
Open work area with louver-controlled skylights and Haiku Smart Fan
Open work area with louver-controlled skylights and Haiku Smart Fan
Aerial view
Aerial view
New central skylight
New central skylight
Louvered skylight
Louvered skylight
Impromptu collaboration space
Impromptu collaboration space
Back entryway and bicycle parking
Back entryway and bicycle parking

Awards and Press

  • Acterra Business Environmental Awards, Sustainable Built Environment — 2018
  • LinkedIn’s Office at 880 W Maude Incorporates Green Design and Competitive Spirit — ActerraBEA 2018
Open work area and collaboration nook
Open work area and collaboration nook

PHOTOGRAPHYJasper Sanidad