EN

CLIENTPerkins Coie, LLP

SERVICESInteriors, Workplace Strategy

LOCATIONSeattle, WA

SIZE270,000 sq ft

STATUSCompleted 2012

STUDIOS partnered with Perkins Coie on the multi-phased restack of their headquarters and Seattle practice group offices within a downtown high-rise with unusual floorplates. We completely renovated the space over a two-year span to create a fresh and airy, yet sophisticated new design.

Lobby and meeting room
Lobby and meeting room

We selected materials and finishes that resonate with the regional culture and aesthetic of the Pacific Northwest, incorporating rich woods such as walnut and eucalyptus that show distinct natural grains. A backlit onyx reception desk and pops of bright colors throughout the space provide a counterbalance for the often-gray Seattle skies.

Conference center
Conference center
Conference center
Conference center

The design emphasizes social spaces to encourage serendipitous interaction. A new stair connects the main reception and conference center on the 49th floor with the dining on the 48th floor, and we strategically placed coffee bars and break areas off of the open communicating stair that connects floors 39 – 47.

Connecting stair between reception and conference center
Connecting stair between reception and conference center
Conference center reception
Conference center reception
Break area
Break area

A key driver for the project was to bring daylight deep into the floorplate, as well as to take advantage of the spectacular views of the Space Needle, downtown Seattle and the Puget Sound. We located open workstations at the corners of each floor in order to maximize the open floor area and allow for more light into the core.

Open work area
Open work area
Exterior office
Exterior office
Interior office
Interior office
Support work area
Support work area
Work station
Work station
Training area
Training area
Mock courtroom
Mock courtroom
Cafe
Cafe
Dining
Dining
Dining
Dining
Dining
Dining

The cafe and main dining room sits on the 49th floor, offering a variety of seating options alongside inspiring views of the city.

PHOTOGRAPHYBenjamin Benschneider