FR

CLIENTKaufman & Broad

SERVICESNew Construction, Building Renovation, Interiors

LOCATIONCourbevoie

SIZE31 500 m² / 339,063 sq ft

STATUSUnder Construction

CERTIFICATIONBREEAM Very Good ; NF HQE™ Excellent; BBC Rénovation, Effinergie+, Well Core & Shell, Gold; Wired Score (targeted)

STUDIOS’ design for Highlight will make it an emblematic site in a newly renovated district along the Seine in Courbevoie. 

The project entails bringing together three separate buildings built between 1960 and 1980 to create an open, interactive urban campus for the tertiary sector that will build ties between nature and the surrounding city.

Main entrance (rendering)
Main entrance (rendering)
“Industrie” office building (rendering)
“Industrie” office building (rendering)
“Industrie” office building and hotel extension (rendering)
“Industrie” office building and hotel extension (rendering)
Hotel facade, close-up (rendering)
Hotel facade, close-up (rendering)
Building Before/ After renovation
Building Before/ After renovation

The campus will be organized around a landscaped garden and composed of a 15-floor high-rise, a 9-floor office building and a 2-floor building housing the site’s dining facility. Upon completion, the project will also include a 7,000-square-meter long-stay hotel.

The high-rise will be expanded with an extension of the fifth floor and given a minimalist glass facade that will blend in perfectly with the surrounding skyline.

Existing site / Project
Existing site / Project
Terrace extension on the sixth floor
Terrace extension on the sixth floor
Rooftop terrace
Rooftop terrace

Highlighting timeless, bright atmosphere while being subtlety and elegant brings a feeling of unity to its different elements.

Making it a symbol of the neighborhood’s rebirth.

Lobby (rendering)
Lobby (rendering)

The entire campus is articulated around a courtyard garden that will serve as a tranquil haven for the site’s users.

Nature is present throughout, including in the site’s interior design. Common areas were inspired by the idea of a boat trip down the river, a blend of plant and mineral elements brought together by the flowing movement of, and myriad glints of light on, water.

Courtyard garden (rendering)
Courtyard garden (rendering)
Dining facility facing the garden (rendering)
Dining facility facing the garden (rendering)
6th-floor client suite with terrace (rendering)
6th-floor client suite with terrace (rendering)
Modern café on the ground floor (rendering)
Modern café on the ground floor (rendering)
Modern café on the ground floor (rendering)
Modern café on the ground floor (rendering)

An open, interactive urban campus that will build ties between nature and city.

View of the new building (rendering)
View of the new building (rendering)