CLIENTPolitico

SERVICESInteriors, Workplace Strategy

LOCATIONArlington, VA

SIZE54,000 sq ft

STATUSCompleted 2015

POLITICO is a Washington-based political journalism organization that serves as the one-stop shop for the fastest, most in-depth coverage of the White House, Congress, politics and policy-has more than 300 individuals on staff across company.

Following a Vision and Programming phase, STUDIOS test fit the Media Group into several options within the three buildings, ultimately selecting the space that responded to their unique program functions. An open interconnecting stair leads from teh main entry and collaborative zone named “Politico Avenue” - to the staff lunch room and refreshed terrace on the upper level. Although oddly shaped in plan, a dynamic ceiling with bold directional lines and curved edges guides any guest to their destination while molding the spaces below.

Design made for everyone.

An expansive lower level with generous clear slab height provides an open, contiguous space that will house all of Politico’s editorial staff, flanked by recording studios that feature a direct proximity to the buzz and activity of the newsroom. An emphasis on technology integration and ability to share information fluidly are inherent to the design, as is a flexible workplace approach, which provides the opportunity to densify in place.

PHOTOGRAPHY

© 2022 STUDIOS Architecture