FR

CLIENTOrrick

SERVICESInteriors

LOCATIONBoston, MA

SIZE30,000 sq ft

STATUSCompleted 2019

ARCHITECT OF RECORDVisnick & Caulfield

Inspired by views of the Charles River and the cityscape—light blue sky, darker blue at the horizon, and silver light reflecting on the water—we worked with Orrick to create a serene and beautiful regional office in Boston.

Reception and conference room with movable partitions
Reception and conference room with movable partitions
Reception and conference room with movable partitions
Reception and conference room with movable partitions
Reception and conference room with movable partitions
Reception and conference room with movable partitions

The team looked to the river and sky to build the color palette and to choose materials, such as the light-reflecting blue tile which creates a stunning feature off main reception. Blue and silver accents are balanced by warm natural wood and stone finishes. These more traditional materials are considered the “foundation” of Boston. The warm tones temper the cool modern accents, thereby creating a balanced space that reflects its local culture while supporting the firmwide identity. The river further inspired the team to incorporate open areas and transparency to allow for plenty of natural light and views of the river throughout the space.

Reception
Reception
Open work area and private offices
Open work area and private offices
Private office
Private office
Break area
Break area
Circulation
Circulation
Break area
Break area

PHOTOGRAPHYNeil Alexander