FR

CLIENTGA Smart Building

SERVICESNew Construction

LOCATIONMalakoff

SIZE22 000 m² / 236,806 sq ft

STATUSUnder Construction

CERTIFICATIONEffinergie+, Well Gold, HQE Excellent

In response to SAFRAN’s invitation to tender, STUDIOS envisaged the transformation of this site, in the middle of a mixed, dense, urban environment, sandwiched between heavily used traffic routes and a residential neighborhood, into a 22,000-square-meter office building.

Aerial view (rendering)
Aerial view (rendering)
View from rue Danton (rendering)
View from rue Danton (rendering)
Courtyard garden (rendering)
Courtyard garden (rendering)
Facade, close-up (rendering)
Facade, close-up (rendering)

To ensure integration of the site into its surroundings, STUDIOS designed a dynamic building on a human scale. Punctuated with brise-soleils, the glass facade facing the boulevard will be understated and contemporary. 

The facade facing the interior of the block will deploy a series of terraces that will allow it to blend in with the volumes of surrounding suburban dwellings and offer sunlight and tranquility.

An office building with a dual identity that will allow it to blend into a complex urban environment.

Outdoor terraces (rendering)
Outdoor terraces (rendering)

Contemporary and sustainable, the building will be truly biophilic in design.

Northern and eastern facades (rendering)
Northern and eastern facades (rendering)

STUDIOS’ biophilic design includes a courtyard garden and large green terraces that will be accessible to all. 

Vast office floors with views of the outdoors will be flooded with natural light.

The base of the building will open out onto the city and a garden and offer quality facilities, including a double-height lobby facing an outdoor esplanade, modular conference rooms, a fitness room, a restaurant and a cafeteria.

Offices (rendering)
Offices (rendering)
Offices (rendering)
Offices (rendering)
Lobby (rendering)
Lobby (rendering)
Restaurant (rendering)
Restaurant (rendering)
Restaurant (rendering)
Restaurant (rendering)

To anticipate evolutions in teams and the needs of tenants in the case of a partial sublet, the design includes a dual entrance and office floors that can be divided into separate spaces.

At the forefront of innovation, the project will benefit from full BIM as well as GA’s intelligent approach to construction, which is focused on user comfort, energy performance and timeline management.

Digital model
Digital model
Ground floor plan
Ground floor plan
Cross section
Cross section