FR

CLIENTBioMed Realty

SERVICESInteriors

LOCATIONSouth San Francisco, CA

SIZE45,000 sq ft

STATUSCompleted 2021

CERTIFICATIONSLEED Gold NC®, Fitwel 2 Star Rating

We partnered with BioMed Realty to create a centerpiece amenity building for their Gateway of Pacific campus. Traverse forms the social heart of the new campus, emphasizing a holistic approach to health and wellness for tenants through its fitness, nutrition, socialization, and relaxation spaces.

Main building entryway
Main building entryway

The main building entrance leads into a lively, double-height food hall that meanders through the length of the ground floor, offers a variety of food venues, seating options, and informal meeting and collaboration zones. A 20-foot Nana wall opens out to an exterior deck with an outdoor bar, fire pit, and trellised seating area. 

Food hall
Food hall
Dining area
Dining area
Deck
Deck
Restaurant and bar
Restaurant and bar

The design emulates the experience of walking through a rocky canyon where something new is revealed at each turn, from meeting nooks to a lounge-like bar and restaurant, and a reservable secret room. On the walls and ceilings, wood patterns and striations echo the strata of soil and rock formations.

Dining area opens out to the deck
Dining area opens out to the deck
Restaurant and bar
Restaurant and bar
Connecting stair to fitness level
Connecting stair to fitness level

An open connecting stair leads to the second level fitness center, where a custom color-coded ceiling element creates a sense of scale and motion while providing wayfinding to guide users to the cardio, free weight, and functional training areas.

We tucked the spa and locker rooms below grade to create an intimate and serene space to get away from it all. Spa services include massage, hydrotherapy, and light + color therapy, as well as a meditation room and dry saunas in the locker rooms.

Mezzanine level
Mezzanine level
Fitness area
Fitness area

The design integrates a significant graphics and signage component that reinforces the concept of wellness throughout, sharing nutrition facts and encouraging users to engage in simple activities like drinking more water or taking the stairs. The project also provides free bike storage to inspire tenants to bike to work.

The STUDIOS team designed all interior spaces and the exterior deck, as well as substantial base building modifications.

Go on a virtual tour of Traverse.

Axonometric plans
Axonometric plans

VIDEOGRAPHYNorton Frisk Media