EN

CLIENTLyft

SERVICESInteriors

LOCATIONNashville, TN

SIZE54,000 sq ft

STATUSCompleted 2016

The Nashville office is a celebration of the city’s musical roots, the building’s historic character, Lyft’s culture of delight and surprise, and the beloved Slinky. In the reception area, a whimsical custom chandelier with LED lights and over 200 Slinkies greets visitors and new employees the moment they step out of the elevator.

Reception with custom Slinky chandelier
Reception with custom Slinky chandelier
Reception with custom Slinky chandelier
Reception with custom Slinky chandelier
Reception with custom Slinky chandelier
Reception with custom Slinky chandelier

Lyft selected a historic building in the heart of downtown Nashville with a warm warehouse character—raw materials like exposed wood and brick, large skylights, and arched doorways and windows. Working with the building’s long and narrow floorplate, we concentrated work areas around the skylights, and used huddle rooms and custom storage cubbies to break up the rows of desks, and to introduce color and texture. Dropped ceiling panels help to alleviate acoustical issues, as well as to create a more even plane of light.

Arched doorways
Arched doorways
Work area with dropped ceiling panels and skylight
Work area with dropped ceiling panels and skylight
Huddle room
Huddle room
Break area
Break area

It was important for the new space to reflect the Lyft brand as a whole while also embracing the office’s individual culture and location—we looked to Nashville’s musical roots as a central theme throughout the design. A hidden doorway behind a custom wall graphic that leads into an acoustically contained music room where employees —many of whom are musicians—can take a time out to play their instrument of choice.

Secret music room
Secret music room
Secret music room
Secret music room
The music room looks into adjacent lounge through a one-way mirror
The music room looks into adjacent lounge through a one-way mirror
The entryway is “hidden” in the graphic wall covering
The entryway is “hidden” in the graphic wall covering

The Dolly Room, complete with blond wigs and a quote from the woman herself, pays tribute to the iconic singer and musician, offering a fun place to meet or just relax.

Sneak peek into the Dolly Room
Sneak peek into the Dolly Room
The Dolly room
The Dolly room

“From our first meetings, we knew that STUDIOS really understood Lyft’s culture and aspirations – they really get us! They have done a fantastic job imbuing our values and personality into each project.”

Nancy Losey, former Head of Office Operations

Break area with skylight
Break area with skylight
Lounge
Lounge
200 Slinkies ready to be installed
200 Slinkies ready to be installed
Attaching the Slinkies to the custom frame
Attaching the Slinkies to the custom frame
Colored LED lights help to set a mood
Colored LED lights help to set a mood

Press

  • Welcome to the Coolest Call Center on the Planet — Inc.com 2016

PHOTOGRAPHYBruce Damonte